▷ Cum pot scrie o scrisoare și ce tipuri există? – Ghid pas cu pas (2024)

Birou

naga5000Ultima actualizare 24 ianuarie 2022

0 7.747 4 minute de citire

Astăzi există diferite moduri de a comunica, bazate pe marile progrese tehnologice, în era telecomunicațiilor. Dar unul dintre lucrurile de reținut este că comunicarea este eficientă.

Scrisorile ele rămân o parte importantă a comunicării formale și informale. Desigur, sunt anumite lucruri de care trebuie să ții cont înainte de a începe să scrii, în funcție de obiectivul urmărit în comunicare, ar fi tipul scrisorii. Deci, care sunt tipurile de scrisori? Cum se scrie o scrisoare? Care ar trebui să fie structura ei? Cum ar trebui să fie finalizată? și avantajele sale.

Cum se numerotează paginile în Word? [RAPID ȘI UȘOR]

Aflați cum puteți numerota paginile lucrărilor dvs. în Word.

1 Cum se numerotează paginile în Word? [RAPID ȘI UȘOR]

2 Lucruri de care să ții cont înainte de a începe să scrii o scrisoare?

2.1 Tipuri de litere

3 Cum ar trebui să scriu scrisoarea?

3.1 Structura unei scrisori

3.2 Conținut pe care trebuie să-l ai

3.2.1 Creați o hartă conceptuală în Word [Pași de urmat]

4 Cum ar trebui finalizată o scrisoare?

5 Avantajele cardurilor

Lucruri de care să ții cont înainte de a începe să scrii o scrisoare?

Înainte de a începe să scrieți, este necesar să luați în considerare anumiți factori precum:

  • Subiectul pe care doriți să îl comunicați. Este esențial să stabiliți care este subiectul care urmează să fie abordat în scrisoare, pentru a alege formatul și tonul pe care să le folosiți în redactarea acesteia.
  • Scopul scrisorii. Determinarea a ceea ce vrei să obții prin comunicare este cheia, deoarece dezvăluie intenția care se urmărește atunci când scrii și, astfel, ține cont de ce cuvinte vei folosi. Motivația este cufundată în acest punct, deoarece motivul comunicării este dat de necesitate sau obligație.
  • Persoana căreia i se adresează. Este de cea mai mare importanță, deoarece în funcție de cine îi adresăm scrisoarea, ar fi tipul de vocabular și tonul care trebuie folosit în scris.

Tipuri de litere

Funcția sau obiectivul urmărit de comunicare determină tipul scrisorii, iar acestea decurg din două aspecte sau grupe:

  • Scrisoare informala: Este unul care se adresează unui prieten sau cunoștință pentru a se ocupa de o anumită problemă sau a raporta ceva. Scrisorile informale pot fi: scrisori de dragoste, scrisori de Crăciun, pentru a-și lua rămas-bun de la un prieten, motivaționale, printre altele.
  • scrisoare oficiala: este acela care se adresează unui organism, organizație sau persoană juridică, cu scopul de a informa, stabili acorduri, solicita sau răspunde la probleme sau chestiuni de mare importanță. Scrisorile formale pot fi: scrisoare de demisie, scrisoare de ședință de procură, scrisoare de cerere de viză, autorizație, comerciale, printre altele.
▷ Cum pot scrie o scrisoare și ce tipuri există? – Ghid pas cu pas (2)

Cum ar trebui să scriu scrisoarea?

Când scrieți o scrisoare trebuie să știți că aceasta va depinde de tipul ei, dar în general ar trebui să țineți cont de următoarele, fie că este de mână, fie că o scrieți cu Cuvânt.

  • In functie de subiectul de discutat. Se alege tonul și un anumit format, acesta poate fi mulțumire, demitere, cerere, recomandare, prezentare, invitație, dragoste, plângere sau revendicare.
  • Stabiliți cui i se adresează scrisoarea. Fie că este un organism sau un prieten. Prin urmare, tema va determina lungimea literei, schema generală, tipul de vocabular folosit și tonul folosit.
  • Urmați formatul scrisorii. Luând în considerare anumite reguli generale pentru scrisoare, cum ar fi părțile sale, cum ar fi antetul, expeditorul, data. De asem*nea, datele destinatarului, referința sau subiectul de discutat, conținutul sau corpul scrisorii și semnătura.

Structura unei scrisori

Structura unei scrisori este dată de reguli de urmat pentru conformarea părților sale, urmând anumite reguli generale, precum marjele și datele pe care trebuie să le conțină ca informații.

Scrisoarea trebuie să fie alcătuită din un antet, data, destinatarul, referința sau problema de discutat, conținutul sau corpul scrisorii și semnătura.

▷ Cum pot scrie o scrisoare și ce tipuri există? – Ghid pas cu pas (3)

Conținut pe care trebuie să-l ai

Scrisoarea trebuie să conțină următoarele informații:

  • Antetul. In aceasta parte trebuie sa treaca datele expeditorului: nume si prenume, firma si departament, precum si sigla acestuia daca are, adresa completa, numar de telefon, email. Toate aceste informații ar trebui să meargă pe marginea din stânga
  • data. Acesta trebuie să conțină locul exact în care este făcută scrisoarea, data completă (zi, lună, an) și trebuie să meargă pe marginea din dreapta.
  • Datele destinatarului. Ii este adresata scrisoarea, si trebuie sa contina: nume si prenume, firma si departamentul de care apartine, adresa completa, telefon, email. Toate informațiile sunt orientate spre marginea din stânga.
  • Referință sau subiect de discutat. Această parte este pentru a facilita înțelegerea scopului informațiilor, dacă este considerată adecvată și ar trebui să fie centrată pe pagină.
  • Conținutul trebuie să aibă: salut formal de maximum un rând, urmat de motivul scrierii în primul paragraf. Apoi, argumentarea temei, soluția propusă, dacă este cazul, rămas bun cordial și atent, toate cu marjă justificată.
  • Semnatura. Partea finală este semnătura, care identifică persoana care emite scrisoarea, de preferință scrisă de mână, nume și prenume. La fel și postul și tot ce ține de acesta care se consideră necesar. Toate aceste informații ar trebui să meargă pe marginea dreaptă.

Fiecare scrisoare bine structurată este plăcută ochiului cititorului și spune multe despre cine a scris-o.

▷ Cum pot scrie o scrisoare și ce tipuri există? – Ghid pas cu pas (4)

Creați o hartă conceptuală în Word [Pași de urmat]

Descoperiți cum să faceți o hartă conceptuală folosind Word

Cum ar trebui finalizată o scrisoare?

Scrisoarea trebuie să se încheie cu un adio cordial, frazele comune pot fi:

  • Nimic mai mult pentru moment Vă trimit un echilibru cordial, primesc cele mai înalte considerații ale mele, în așteptarea unui răspuns satisfăcător.
  • Completarea cu cuvântul 'Cu sinceritate' inclusiv date personale, precum nume, prenume, număr de telefon, e-mail, printre altele.

Avantajele cardurilor

Ca avantaje putem spune că scrisorile ne permit să avem o comunicare eficientă cu cealaltă persoană. De asem*nea, ne lasă dovezi ale progresului problemei și ale posibilelor sale soluții, în cazul în care vom avea nevoie de ele mai târziu.

Și ca un alt avantaj pe care îl putem aminti este că comunicarea scrisă permite contactul strâns între părțile implicate.

Tag-uri

cum se scrie o scrisoare continutul unei scrisori scrie o scrisoare structura unei scrisori termina o scrisoare Scrie o scrisoare Avantajele scrierii unei scrisori

naga5000Ultima actualizare 24 ianuarie 2022

0 7.747 4 minute de citire

▷ Cum pot scrie o scrisoare și ce tipuri există? – Ghid pas cu pas (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Laurine Ryan

Last Updated:

Views: 6121

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Laurine Ryan

Birthday: 1994-12-23

Address: Suite 751 871 Lissette Throughway, West Kittie, NH 41603

Phone: +2366831109631

Job: Sales Producer

Hobby: Creative writing, Motor sports, Do it yourself, Skateboarding, Coffee roasting, Calligraphy, Stand-up comedy

Introduction: My name is Laurine Ryan, I am a adorable, fair, graceful, spotless, gorgeous, homely, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.